Аминокиселините

аминокиселини

Аминокиселините представляват органични съединения, от които са изградени белтъците. В природата се срещат около 300 аминокиселини, като 20 от тях се съдържат в белтъците. Белтъците във всички форми на живот- растения, животни, микроорганизми- съдържат същите 20 аминокиселини. Аминокиселини има и в кожата, където те влизат в състава на NMF (естествения хидратиращ фактор). Аминокиселините намират все по-широко приложение в козметиката с оглед на невероятните си хидратиращи и други свойства. Аминокиселини често се използват в козметиката за коса като защитно, овлажняващо и подхранващо средство.

Вече сме споменавали една от най-популярните в козметиката за коса аминокиселини- аргинин, както и нейното действие и приложение. Затова в тази статия ще разгледаме няколко други аминокиселини – орнитин, таурин, цистеин и цитролин.

Орнитин, таурин и цистеин са градивните елементи на протеина, който води до растеж на косата. Тези аминокиселини се съчетават в определена последователност и образуват кератин -изключително силен протеин, който съставлява 88% от косата.

Тъй като уврежданията на косъма се натрупват с времето, аминокиселините трябва да се обновяват постоянно. Ако луковиците на косъма са лишени от основен приток на кръв, хранителни вещества, минерали или витамини, косата не може да израства нормално. Крайните места, като върха на темето, са местата където най-трудно се поддържа притока на кръв.… Виж цялата публикация

Подарък за всеки нов клиент през юни

Spectral_Products_all

Всеки клиент, който направи за първи път поръчка в нашия онлайн магазин през месец юни 2013г. ще получи подарък козметичен продукт на DS Laboratories, независимо на каква стойност е поръчката му. Подаръкът е по наш избор или по избор на клиента от следните продукти, до изчерпване на количествата им:

  • крем против бръчки за лице Viterol. A Face;
  • околоочен крем против бръчки Viterol.A Eyes;
  • гел срещу двойна брадичка Vexum.SL;
  • шампоан против пърхот Dandrene;
  • пречистващ и омекотяващ шампоан Radia;
  • пречистващ и омекотяващ балсам Radia.

Можете да посочите кой продукт бихте желали да получите като подарък в полето “Допълнителна информация” във формата за поръчка в нашия уебсайт.

Възползвайте се!

 

 … Виж цялата публикация

Що е то биотин?

биотин

Биотинът е водно разтворимо вещество от семейството на витамин B. Известно е още с имената витамин В7, витамин Н и коензим R. Биотинът играе ролята на коензим при разграждането и използването на протеините, мазнините и въглехидратите. Освен това е важен за растежа на клетките и тяхното делене, тъй като помага при производството на DHA, RNA и мастни киселини. Част от неговите ползи включват подсилване на ноктите и косата, повишаване на енергичността и поддържането на нормални нива на триглицериди в кръвта. Биотинът се съдържа в много хранителни продукти като яйчен жълтък, пиле, бадеми, банани, домати, маруля, моркови и др.

Основното терапевтично приложение на биотина е под формата на хранителни добавки и козметични продукти, които оказват благоприятно влияние върху ноктите, косата и кожата. Благодарение на действието си да укрепва кератиновите белтъци на косата, биотинът е жизненоважен за здравето на косата и подпомага нейния растеж. Полезните действия на биотина за косата произлизат от способността му да подобрява метаболизма на фоликулите на косъма. Когато се абсорбира от кожата на главата биотинът стимулира растежа на косата като прониква в косъма и удължава и сгъстява космената кутикула. Биотинът действа върху растежа на клетките, производството на мастни киселини и метаболизма на мазнини и аминокиселини. Той оказва влияние и на цикъла на Кребс, чрез който се освобождава енергия от храните и който е много важен за косата.… Виж цялата публикация

Медни пептиди

Медните пептиди са групи аминокиселини, които имат широко приложение. Те действат като като защитни и противовъзпaлителни средства, които намаляват вредата от окисляване след нараняване на тъканта и като средства за ремоделиране на тъканите, които премахват наранената тъкан и активират замяната й със здрава.

Освен за спомагане на зарастването на рани, медните пептиди се използват усилено в козметиката, основно в продукти против стареене и за растеж на коса.  Те увеличават производството на колаген и по този начин спомагат за поддържането на добрия и стегнат вид на кожата. Тези пептиди възстановяват еластичните влакна и междинното вещество, което поддържа здравината на кожата, правейки я по-гладка и млада. Те имат също така силен противовъзпалителен ефект и подпомагат действието на антиоксидантите.

Тъй като медните пептиди възстановяват киселинната защита на кожата, която лесно се нарушава от солена и хлорирана вода, те са много полезни след къпане в море или басейн.

Медните пептиди и връзката им с растежа на косата

Действието  на медните пептиди върху растежа на коса е открито когато учени от Центъра за лечение на рани на Университета в Сан Франциско използвали медни пептиди върху раните на няколко пациенти. Освен че раните заздравяли с около 30% по-бързо,  се забелязало и значително стимулиране на фоликулните клетки.… Виж цялата публикация

Глауцин

Глауцин представлява алкалоид от растението Glaucium flavum (жълт мак). Той стимулира липолизата (разграждането на мастната тъкан) и потиска образуването на нови адипоцити (клетките, изграждащи мастната тъкан) чрез регулиране на притока на калций. Глауцинът  подпомага реконструкцията на поддържащата тъкан на кожата и помага на тялото да изхвърли метаболитните отпадъци от тъканите. Със своите стягащи и оформящи структурата свойства глауцинът е много подходящ за продукти против целулит, стягащи и оформящи продукти.

Различни изследвания показват ефективността на глауцин. В направено ин витро изследване се забелязва, че молекулата забавя съзряването на адипоцитите (клетките, изграждащи мастната тъкан) от 62% до 93% и намалява задържането на липиди от 36% до 86%, в зависимост от дозата.

Ефективността на глауцин спрямо намаляването на съществуващите мазнини е наблюдавана с микроскоп като размерът на липидните мехурчета е намалял видимо. Това, което се случва е, че мастната тъкан се замества от тъкан, притежаваща фибробластни характеристики.

При други тестове, при които  25 жени нанасяли емулсия с глауцин два пъти дневно в рамките на 56 дни се е изследвал ефектът на глауцин върху т.нар. двойна брадичка. Резултатите показали, че при 88% от жените дебелината на мастната тъкан в зоната на двойната брадичка намаляла измеримо, а размерът на двойната брадичка намалял с от един до два милиметра.… Виж цялата публикация

ПРОГРАМА ЗА ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ НА DS LABORATORIES БЪЛГАРИЯ

Тъй като ценим нашите редовни клиенти и искаме те да са доволни, разработихме за Вас нашата програма за лоялни клиенти в два варианта. Единият вариан е насочен специално към хората, които използват продуктите с Миноксидил или Наноксидил на DS Laboratories, а другият – към всички наши клиенти.

Вариант 1

В зависимост от степента на косопад, третирането с Миноксидил или Наноксидил продължава няколко месеца. Затова Ви предлагаме да се запасите с необходимото количество продукти за няколко месеца на по-изгодни условия:

3 броя Spectral.DNC на обща цена от 144 лв. (спестявате 24 лв.)
6 броя Spectral.DNC на обща цена от 270 лв. (спестявате 66 лв.)

3 броя Spectral.DNC-L на обща цена от 170 лв. (спестявате 28 лв.)
6 броя Spectral.DNC-L на обща цена от 324 лв. (спестявате 72 лв.)

3 броя Spectral.DNC-N на обща цена от 148 лв. (спестявате 26 лв.)
6 броя Spectral.DNC-N на обща цена от 278 лв. (спестявате 70 лв.)

Вариант 2

При всяка следваща Ваша поръчка ще получавате следните отстъпки:

За първа поръчка – 3%;
За втора поръчка – 5%;
За трета поръчка- 7%;
За четвърта и всяка следваща поръчка – 10%.

или

При поръчка на повече от един продукт:

За първи продукт - 3%;
За втори продукт – 5%;
За трети продукт- 7%;
За четвърти и всеки следващ продукт – 10%.… Виж цялата публикация

Каква е разликата между Spectral DNC-N и другите продукти за локално третиране на косопад?

SpectralDNCN-v1

DS Labs: Spectral DNC -N                                                               Други продукти

1.  12 часа усвояване на съставките                                  15 минути усвояване на съставките                              Съставките се пренасят в нанозоми                                      Съставките са в свободна форма                                  Съставките достигат основата на фоликула

2СЪВКУПНОСТ от активни съставки                              ЕДНА активна съставка

Първият продукт с Наноксидил, който                              Миноксидил                                       

има по-малко молекулно тегло от Миноксидил               Ефективността намалява с времето

 Ретинол                                                                                              

Подобрява усвояването на Наноксидил                             

Процианидин B2                                                                             

200 пъти по-ефективен от миноксидил в  предната част на скалпа

Аденозин

Стимулира растежа на косата, възстановяването на клетките и комуникацията между тях

Аминексил   

Доказано стимулира растежа на коса

Третира състояние, които съпътстват всички видове косопад – перифоликуларна фиброза (състояние, при което около космения фоликул се натрупва колаген, той става твърд и стегнат, а кръвоносните съдовесе свиват, коренът се избутва до повърхността и косъмът пада)

Медни пептиди

Мощно противовъзпалително средство (възпалението на скалпа е водеща причина за косопад)

Витаминен комплекс

Растителни екстракти

Цитрулин

Т-флаванон и др.Виж цялата публикация

Какво знаем за аденозин?

Adenosin.svg

Аденозин е енергийна молекула, която играе важна роля в  много биохимичните процеси като трансфера на енергия и предаването на сигнали между клетките.

Благодарение на тези свойства той има и съществена роля за растежа на косата, подпомагайки процесите на клетъчно дишане и възпроизводство и метаболизма на фоликулните клетки и така стимулирайки фактора на растежа. Аденозин действа във вътрешността на луковицата на косъма ,за да подпомогне ефективно неговия растеж.

Аденозин е показал много обещаващи резултати при борбата с наследствения косопад в наскоро проведено проучване в Токио и Йокохама. Учените са оценили резултатите на 101 участници в двойно-сляпо проучване, сравнявайки лосион с аденозин (0,75%) и лосион с ниацинамид (0.1%). Лосионите били нанасяни два пъти дневно в продължение на 6 месеца. След това е оценено покритието на скалпа и съотношението между тънка и гъста коса. Относно увеличаването на съотношението на гъста коса, както и цялостното подобрение, аденозин се е оказал по-добър от ниацинамид, произвеждайки повече гъста коса и по-малко тънка коса. Странични ефекти не са открити.

Фактът, че аденозин може да стимулира растежа на косата без странични ефекти е много обещаващ. Неговото мощно действие върху растежа на нови косми се сравнява с това на миноксидил, най-популярната съставка срещу наследствен косопад, но за разлика от него аденозин няма никакви странични ефекти.… Виж цялата публикация

Фактори при избора на продукт против косопад

Често срещана погрешна практика, която потребителите прилагат при избора на продукт е да взимат под внимание само описаните съставки на продукта. При избора на продукти против косопад потребителите са склонни да вярват, че формула с  Миноксидил 5% трябва да е по-ефективна от формула с Миноксидил 2%; или че наличието или липсата на определени съставки определя цялостната ефективност на продукта. Въпреки че това е полезно правило, едни от най-важните фактори за действието на продукта са начинът на пренасяне на съставките, процесът на подбор на съставките, както и чистота и качеството на съставките.

Това не важи само за дерматологията и грижата за здравето, но и за всяка друга индустрия. Например, ако сравнявамеФерари с двигател 200 к.с. и Тойота с двигател 200 к.с., кой автомобил ще се представи по-добре? Позовавайки се единствено на характеристиките на продукта, потенциалният купувач е склонен да смята, че те са еднакви. Или да кажем, че човек трябва да избира между две стерео системи, всяка с мощност 200W. Значи ли това, че те ще звучат еднакво?

Характеристиките на един продукт не са единствените важни фактори. При избора на продукт против косопад, освен на съставките, трябва да се обръща внимание и на начина, по който те се пренасят и тяхното качество.… Виж цялата публикация

Грижа за косата при косопад

Какви грижи трябва да полагаме за косата си, ако имаме косопад? Основните типовете коса са: нормална, суха, мазна и увредена. Без значение какъв тип е вашата коса, препоръчваме да миете косата си често. Така ще поддържате скалпа чист и ще избегнете натрупването на себум, който заедно с пърхoт, себорея, бактерии и замърсявания ускорява процеса на косопад. Ако имате суха коса е най добре да я измивате с мек и деликатен шампоан, предназначен за честа употреба. Препоръчваме употребата на шампоан с кетоконазол няколко пъти седмично, особено ако имате пърхот, себорея или мазна коса. Кетоконазолът ще усили действието на основния продукт против косопад, който използвате, защото доказано повишава броя на активните космени фоликули.

Мазна коса
Ако вашата коса е мазна, избягвайте да я пипате с ръце твърде често. Това разнася себума по космите, запушва космените фоликули и увеличава косопада. Когато миете косата си, използвайте шампоан за мазна коса и избягвайте употребата на балсам.

Суха коса
Ако косата Ви не се омазнява видимо между измиванията, най-добре използвайте мек и деликатен шампоан. Не винаги е добре да ползвате шампоан за суха коса, защото овлажняващите съставки могат да запушат космените фоликули.

Увредена коса
Боядисването и третирането подлагат косата на стрес. Непрофесионалните продукти за домашна употреба често са особено агресивни към скалпа и могат да причинят увреждане на кожата.… Виж цялата публикация